Κρόκος Κοζάνης
Blog

Κρόκος Κοζάνης: Ο κόκκινος χρυσός με θεραπευτική αξία

Ο κρόκος Κοζάνης, γνωστός διεθνώς ως σαφράν (Crocus sativus), αποτελεί έναν πραγματικό θησαυρό της ελληνικής γης. Με την απαράμιλλη γεύση, το έντονο χρώμα και το ...
Μπρόκολο
Blog

Μπρόκολο το θαυμαστό

Ένας πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ (George H.W. Bush) έλεγε πως η μητέρα του τον ανάγκαζε να τρώει μπρόκολο και πως σταμάτησε να το τρώει όταν ...
Φολικό οξύ
Blog

Φολικό Οξύ: Ο ρόλος του και τι πρέπει να ξέρουμε

Το φολικό οξύ, γνωστό και ως βιταμίνη Β9, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι υδατοδιαλυτή βιταμίνη και συμμετέχει σε πλήθος ...
Αχλάδι
Blog

Το αχλάδι και οι ευεργετικές ιδιότητες του

Το αχλάδι ανήκει στα μηλοειδή και συγκεκριμένα στην οικογένεια των ροδοειδών η οποία περιλαμβάνει συνολικά 22 είδη φρούτων. Πρωτοξεκίνησε από την νοτιοδυτική Κίνα πριν από ...
Μύρτιλα
Blog

Μύρτιλα, ο μπλε θησαυρός

Τα μύρτιλα (Vaccinium spp.) ανήκουν σε μια από τις πιο δημοφιλείς οικογένειες, αυτή των μούρων. Ξεχωρίζουν για το έντονο μπλε-μωβ χρώμα τους, το οποίο οφείλουν ...
Βατόμουρα
Blog

Βατόμουρα, μια σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών

Τα βατόμουρα αποτελούν μέρος του φυσικού τοπίου στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν ότι τόσο οι αρχαίοι Έλληνες ...